
Peultjes uit de wok met sesamdressing
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Japans
Ingrediënten
500 gram peultjes (afgehaald)
2 eetlepels arachideolie
1 rode puntpaprika (in smalle reepjes, zonder zaadjes)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels sesamolie
100 gram taugé
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sesamzaad
Bereidingswijze
1. Kook de peultjes 2 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
2. Verhit de arachideolie in een wok en bak hierin de paprika en de knoflook 2-3 minuten.
3. Voeg de sesamolie en de peultjes toe en roerbak 2-3 minuten mee.
4. Schep de taugé en de sojasaus erdoor en verwarm 1-2 minuten.
5. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin. Bestrooi de peultjes met het sesamzaad. Lekker met kipfilet of biefstuk.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
170 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie