
Pittige kip met zoete friet
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
20 drumsticks
2 eetlepels olijfolie
450 gram (zoete aardappel)frites (diepvries)
150 gram mais (uitgelekt, blik)
160 gram kidneybonen (uitgelekt, blik)
1 rode paprika (zonder zaadjes, in kleine stukjes)
1 komkommer
2 eetlepels chilisaus
4 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels tomatenketchup
1 citroen (uitgeperst)
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
Bereidingswijze
1. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de kip op een middelhoge stand rondom bruin. Giet er een scheutje water bij en braad de kip in circa 15 minuten gaar.
2. Frituur de zoete aardappel frites circa 3 minuten of bereid circa 15 minuten in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en verwarm hierin de mais, de kidneybonen en de paprika.
4. Schaaf de komkommer in linten en meng met de chilisaus.
5. Bestrooi de zoete friet met grof (zee)zout. Serveer de kip met de friet, de groentesalsa en de komkommer.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
825 kcal
Vetten
41 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
48 gram
Eiwitten
60 gram
Meer recepten in de categorie