
Pittige pitabroodjes met kippendijen en een wortel-koolsalade
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
400 gram kippendijen
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel ketjap manis
0.5 theelepels chilivlokken
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel zonnebloemolie
8 bosuien
2 teentjes knoflook (geperst)
200 gram rode kool (gesneden)
400 gram wortelen (geraspt)
1 komkommer (geraspt)
4 eetlepels wittewijnazijn
2 eetlepels suiker
4 eetlepels mayonaise
2 centimeter gember (geraspt)
8 volkoren pitabroodjes
Bereidingswijze
1. Snijd de kippendijen.
2. Maak een marinade van sojasaus, ketjap, chilivlokken en limoensap. Marineer de kip 15 minuten.
3. Verwarm de olie in een pan en fruit de knoflook.
4. Snijd het groen van de bosuien in ringetjes en leg weg.
5. Hak het wit van de bosuien in stukjes van 2 cm en bak met de knoflook.
6. Voeg na 5 minuten de kip toe en bak deze voor 6-8 minuten mee.
7. Maak een salade van de rode kool, wortel en komkommer. Meng de groenten met de witte wijnazijn en suiker.
8. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking af.
9. Maak ondertussen een saus van de mayonaise en geraspte gember.
10. Vul de pitabroodjes met de salade, kippendijreepjes en garneer met de mayonaise en het bosui-groen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
745 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
84 gram
Vezels
21 gram
Eiwitten
38 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie