
Plaatpizza met gegrilde groenten en worst
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 rol pizzadeeg (koelvers)
0 tomatensaus
2 eetlepels olijfolie
1 aubergine (in dunne plakken)
2 runderbraadworsten
1 pot geroosterde paprika (in repen)
1 theelepel venkelzaad
1 bol mozzarella
1 handje basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het pizzadeeg uit op de bakplaat en bestrijk het deeg met de tomatensaus uit de verpakking.
2. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak hierin de plakken aubergine aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Verwijder het vel van de worsten en snijd het worstvlees in stukjes.
3. Beleg de pizza met de aubergine, gegrilde paprika en worst. Bestrooi met het venkelzaad en scheur de mozzarella erover. Bak de pizza in de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Garneer met de basilicum en snijd in stukken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
580 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
57 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie