
Platbrood met kip, paprika en hummus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Indiaas
Ingrediënten
4 naanbroden
2 eetlepels zonnebloemolie
3 paprika's (in repen gesneden)
1 eetlepel Provençaalse kruiden
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 portie kippenvlees
1 blik zwarte bonen (afgespoeld, uitgelekt, à 400 g)
1 rode ui (in halve ringen)
100 gram ijsbergsla (gemengd)
200 gram pikante hummus
Bereidingswijze
1. Bereid 4 naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit intussen 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak 3 in repen gesneden paprika's (mix) met 1 el Provençaalse kruiden, 2 fijngesneden teentjes knoflook, zout en peper 5 min. op een hoge stand.
3. Voeg 1 portie kippenvlees toe en verwarm al omscheppend 3 min.
4. Serveer de naans, kip met paprika, 1 blik afgespoelde en uitgelekte zwarte bonen (400 g), 1 in halve ringen gesneden rode ui, 100 g gemengde ijsbergsla en 200 g pikante hummus in componenten om zelf te beleggen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
763 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
74 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
45 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie