
Pljeskavica met ajvar
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 tomaten (in stukken)
2 rode paprika's (in stukken, zonder zaadjes)
1 aubergine (in plakken)
2 teentjes knoflook (gehakt)
1 ui (gepeld, in stukken)
1 eetlepel suiker
2 eetlepels blanke azijn
0.5 theelepels chilipoeder
4 eetlepels olijfolie
2 uien (gesnipperd)
1 rode peper (gehakt, zonder zaadjes)
250 gram rundergehakt
250 gram half-om-half gehakt
Bereidingswijze
1. Begin met de ajvar. Verhit 2 eetlepels olijfolie en smoor hierin de tomaat, de paprika, de aubergine, de knoflook en de ui.
2. Voeg de andere ingrediënten toe en laat sudderen tot een dikke saus.
3. Pureer deze of wrijf de saus door een zeef (dit kan ook van tevoren).
4. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en de rode peper. Schep dit mengsel door het gehakt, voeg zout, peper en peterselie toe.
5. Vorm er balletjes van en druk deze plat tot schijfjes. Bak ze in de rest van de olijfolie 3 minuten per kant. Serveer ze met de ajvar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
495 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
14 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie