
Pompoenpie met paddenstoelen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
4 sjalotjes (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 stengels bleekselderij (in boogjes)
2 rode paprika's (in reepjes, zonder zaadjes)
70 gram tomatenpuree (blikje)
1 kilogram pompoen (geschild, in blokjes)
0.5 eetlepels paprikapoeder
0.5 eetlepels rozemarijn (gehakt)
200 milliliter groentebouillon
100 milliliter rode wijn
400 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd)
125 milliliter crème fraîche
1 eetlepel bloem (om te bestrooien)
8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
2 eidooiers (losgeklopt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
2. Voeg de bleekselderij, paprika en tomatenpuree toe en bak nog circa 2 minuten.
3. Schep de pompoen, paprikapoeder en rozemarijn erdoor en giet de bouillon en wijn erbij. Stoof zachtjes circa 15 minuten.
4. Snijd de paddenstoelen in vieren of in plakjes. Voeg ze toe aan het groentemengsel, stoof nog circa 4 minuten en meng de crème fraîche erdoor.
5. Breng op smaak met zout en peper en schep het groentemengsel in de ovenschaal.
6. Verwarm de oven voor op 200ºC.
7. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol 6 plakjes bladerdeeg op elkaar uit tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal.
8. Bestrijk de randen van de schaal met ei en plak de deeglap erop.
9. Steek een gat in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen.
10. Steek of snijd uit de rest van het bladerdeeg figuurtjes en plak ze met ei op het deeg.
11. Bestrijk het deegdeksel met de rest van het ei en bak de pie 18- 20 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
640 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
47 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie