
Pompoensoep met farfalle en pesto
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
6 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (geperst)
2 bosjes basilicum
80 gram Parmezaanse kaas
3 eetlepels pijnboompitten
80 gram farfalle
3 stengels bleekselderij (in boogjes)
2 paprika's (in blokjes)
800 gram pompoenen (geschild, in blokjes)
500 milliliter groentebouillon
200 milliliter slagroom
Bereidingswijze
1. Pureer 4 eetlepels olijfolie met de knoflook, de basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboom pitten tot een pesto. Houd apart. Kook de farfalle beetgaar.
2. Verhit de rest van de olie en bak hierin de bleekselderij, paprika en pompoen circa 8 minuten. Voeg de korst van de Parmezaanse kaas eventueel ook toe. Voeg de bouillon toe en kook circa 10 minuten tot de pompoen gaar is.
3. Pureer de soep (zonder korst) glad. Giet de room erbij en roer goed door. Voeg de pasta toe aan de soep en breng op smaak met peper. Schep de soep in kommen en lepel de pesto in het midden van de kom.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
570 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
17 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie