
Ratatouille met gemarineerde kiphaasjes en meergranen baguette
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 aubergine
1 courgette
2 stuks rode paprika
2 2 uien
2 teentjes knoflook
6 takjes rozemarijn
8 takjes tijm
1 bakje basilicum
400 gram tomatenblokjes (blikje)
2 stuks meergranen baguette
500 gram gemarineerde kiphaasjes
1 scheutje (olijf)olie
0 peper
0 zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Snijd de courgette en de aubergine in blokjes.
3. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
4. Maak de knoflook en de ui schoon. Snijd de ui in blokjes en snipper de knoflook.
5. Ris de tijm en de rozemarijn en snijd ragfijn.
6. Pluk de blaadjes basilicum en snijd grof. Houd enkele topjes basilicum achter ter garnering.
7. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit er de knoflook en de ui in aan met de tijm en de rozemarijn.
8. Zet het vuur hoger en voeg achtereenvolgens de aubergine, de courgette en de paprika toe.
9. Laat 5 minuten bakken en blus dan af met de tomatenblokjes met het aanhangende vocht. Laat nog 10 minuten smoren.
10. Voeg de basilicum toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
11. Bak ondertussen de baguettes af in de oven volgens de instructies op de verpakking.
12. Bak ondertussen de kiphaasjes in een anti-aanbakpan rondom mooi goudbruin en gaar. Reken hiervoor ongeveer 8 minuten.
13. Verdeel de ratatouille over diepe borden en leg er de gebakken kiphaasjes op. Garneer met enkele topjes basilicum.
14. Snijd de baguettes in sneetjes en serveer bij de ratatouille.
Meer recepten in de categorie