
Regenboogplaat met beenham
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Europees
Ingrediënten
2 rode uien (in smalle partjes)
1 aubergine (in blokjes)
2 rode puntpaprika's (in smalle ringen, zonder zaadjes)
250 gram broccoli (in kleine roosjes)
2 winterwortels (in plakjes)
200 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
450 gram aardappelpartjes (koelvers)
4 eetlepels olijfolie
400 gram beenhammen (in plakken)
4 takjes rozemarijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de groenten en aardappels als de kleuren van de regenboog per soort in rijen over een bakplaat.
2. Bestrooi met zout en peper en besprenkel royaal met olie. Zet de bakplaat 20-25 minuten in het midden van de oven.
3. Bestrijk de beenham met een beetje olie en steek met de takjes rozemarijn tussen de rijen groenten. Rooster de regenboogplaat nog circa 5 minuten verder in de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
405 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
25 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie