
Rijstschotel met gemengde groenten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 uien (in halve ringen)
4 wortels (in plakjes)
250 gram rijst
500 gram broccoli (in roosjes)
1 courgette (geraspt)
3 paprika's (in blokjes)
250 gram diepvriesdoperwten
300 gram vegetarische balletjes
3 teentjes knoflook (geperst)
1 bosje peterselie (fijngehakt)
200 milliliter groentebouillon
200 milliliter room
200 gram jonge kaas (geraspt)
0 jonge kaas (om te bestrooien)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Verhit de olie en roerbak de ui en wortel circa 5 minuten op een hoge stand. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.
2. Meng met alle overige ingrediënten en schep in de ovenschaal. Bedek met aluminiumfolie en bak circa 45 minuten in de oven, tot de rijst gaar is.
3. Verhoog de oventemperatuur naar 200ºC. Verwijder het folie en bestrooi de schotel met de extra kaas. Gratineer in de oven in circa 5 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
860 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
83 gram
Vezels
17 gram
Eiwitten
43 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie