
Rodebietquiche met paprika en geitenkaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Frans
Ingrediënten
6 plakjes Hartige taartdeeg (ontdooid, diepvries)
500 gram rode bieten (in blokjes, koelvers, gekookt)
1 rode paprika (in reepjes)
4 eieren
150 milliliter melk
1 teentje knoflook (geperst)
150 gram geitenkaas (geraspt, jong belegen)
3 takjes tijm (alleen de blaadjes)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de vorm met het deeg.
2. Dep de bietjes droog met keukenpapier. Verdeel de bietjes en paprika over de deegbodem.
3. Klop de eieren los. Klop de melk, knoflook, geitenkaas en tijmblaadjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper en schenk het eimengsel op de taartbodem.
4. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 40 min. lichtbruin en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
484 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
41 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
24 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie