
Roerbak met sweet chilisaus en kip
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Chinees
Ingrediënten
300 gram rijst
3 eetlepels zonnebloemolie
300 gram kipdijfilets (in reepjes)
250 gram champignons (schoongeveegd, in kwarten)
1 rode ui (in halve ringen)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
1 rode paprika (in repen)
1 gele paprika (in repen)
1 groene paprika (in repen)
1 blikje bamboescheuten (ca. 200 g)
4 eetlepels zoete chilisaus
2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
Bereidingswijze
1. Kook de rijst. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kipdijreepjes en champignons circa 3 minuten.
2. Voeg de ui, knoflook, gember en alle paprika toe en roerbak een paar minuten mee. Schep de bamboescheuten en chilisaus erdoor en roerbak alles samen nog 3 minuten verder.
3. Bestrooi met de bosui en serveer met de rijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
525 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
72 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie