
Salade van beenham met frambozen-notendressing
Lunch
6 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
75 gram walnoten
0 gemengde sla (gedroogd, gewassen)
0 veldsla
0 eikenbladsla
500 gram beenhammen (in plakken)
1 rode paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
150 gram maiskorrels (uitgelekt, blikje)
2 eetlepels verse bieslook (fijngehakt)
2 eetlepels frambozenazijn
1 mespunt mosterd
1 mespunt suiker
2 eetlepels notenolie
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1. Hak de helft van de noten grof. Meng voor de dressing de frambozenazijn met peper, zout, mosterd en suiker of honing.
2. Giet de olie er al roerend scheutje voor scheutje bij. Schep de gehakte noten erdoor.
3. Meng de helft van de dressing door de sla. Verdeel de sla met de paprikareepjes en de maïs over de borden.
4. Leg de plakken ham erop en giet de rest van de dressing eroverheen.
5. Garneer de salade met de hele noten en fijngehakte bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
290 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
8 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie