
Salade van gegrilde paprika met geitenkaas
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
3 rode paprika's
10 cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
4 eetlepels olijfolie
125 gram zachte geitenkaas
2 eetlepels balsamicoazijn
1 handje basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Spreid de paprika's uit op een bakplaat en verdeel de tomaatjes erover. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en rooster circa 20 minuten in het midden van de oven.
3. Laat de paprika's afkoelen op een groot bord. Verbrokkel de geitenkaas erover en besprenkel de salade met de azijn, overige olijfolie en blaadjes basilicum. Bestrooi met zout en peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
205 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie