
Shakshuka
Ontbijt
4 pers.
ca. 20 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
1 scheutje olijfolie
2 teentjes fijngehakte knoflook
1 gesnipperde ui
250 gram kastanjechampignons (in plakjes)
2 paprika’s (in reepjes)
100 gram ontbijtspek (in reepjes)
1.5 theelepels paprikapoeder
0 chilivlokken
1 blikje tomaten
75 gram feta
5 eieren
1 stengel bosui (in ringetjes)
0 zout en peper
0 stokbroden
Bereidingswijze
1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Fruit hierin knoflook en ui aan.
2. Doe champignons, paprika en spek erbij en roerbak enkele minuten.
3. Voeg de chilivlokken, paprikapoeder en tomaten toe.
4. Vul het lege tomatenblikje met water en voeg dat toe aan de pan. Laat het mengsel enkele minuten pruttelen. De tomatensaus moet een beetje indikken, maar mag niet te droog worden. Roer anders nog een beetje water toe door het mengsel.
5. Maak nu met een lepel 4 tot 6 (afhankelijk van de hoeveelheid eieren) kleine kuiltjes in de pan en breek de eieren er boven.
6. Verbrokkel de feta en verdeel dit over de pan. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat dit enkele minuten zachtjes koken.
7. De shakshuka is klaar als de eieren voldoende zijn gestold. Haal dan de pan van het vuur, strooi de bosui-ringetjes eroverheen en breng op smaak met peper en zout. Lekker met stokbrood.
Meer recepten in de categorie