
Shakshuka uit de oven met chorizo
Ontbijt
4 pers.
ca. 30 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
2 rode uien (gesnipperd)
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
2 aubergines (in blokjes)
2 gele paprika's (in repen)
1 blik tomatenblokjes
250 gram chorizo (in blokjes)
8 eieren
200 gram feta
1 handje platte peterselie (fijngehakt)
1 ciabattabrood
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de rode ui met de olie, komijn, aubergine, paprika en tomatenblokjes in de ovenschaal.
2. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door. Verdeel de chorizo erover en bak 25 minuten in de oven.
3. Neem de schaal uit de oven en maak 8 kuiltjes. Breek de eieren in de kuiltjes en verbrokkel de feta erover.
4. Zet de schaal nogmaals in de oven en bak nog 6-8 minuten tot de eidooiers halfzacht zijn en het eiwit is gestold. Bestrooi met de peterselie.
5. Serveer de shakshuka met de ciabatta.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
795 kcal
Vetten
46 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
42 gram
Zout
5 gram
Meer recepten in de categorie