
Shoarma ovenschotel met groenten en aardappelschijfjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
500 gram shoarmareepjes
2 uien
1 prei
340 gram mais
2 rode paprika's
250 gram cherrytomaten
600 gram PLUS aardappelschijfjes
75 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snijd de ui in halve ringen, de cherrytomaten doormidden en de rode paprika in reepjes. Was de prei, snijd in ringen en laat de maïskorrels uitlekken.
3. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de shoarmareepjes 5 minuten, Voeg vervolgens de ui en de prei toe en bak 2 minuten. Roer tot slot de rode paprika, de maïs en de cherrytomaten erdoor.
4. Vet een ovenschaal in en leg er om en om een laag aardappelschijfjes en vleesmengsel in. Eindig met een laag aardappelschijfjes en bestrooi met de geraspte kaas.
5. Bak de shoarmaschotel in 30 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Meer recepten in de categorie