
Slow cooked rollade met groenten en kruiden van René Pluijm
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Nederlands
Ingrediënten
1 rollade van 750-1000 g
1 scheut olijfolie
2 uien (grote)
3 teentjes knoflook
0.5 winterpenen
0.5 knollen venkel
250 gram cherrytomaten
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
1 trosje rode druiven
200 gram schoongemaakte spruitjes
50 gram walnoten
1 scheutje olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de rollade rondom bruin.
2. Snijd de groenten in stukken en de knoflookteentjes in plakjes. Doe alles met de takjes kruiden in een ovenschaal en leg de aangebraden rollade erbovenop.
3. Zet de schaal in de oven. Een rollade van een kilo heeft ongeveer twee uur nodig. Overgiet de rollade regelmatig met de sappen die vrijkomen.
4. Kijk na twee uur of de rollade gaar is door er een vleesthermometer in te steken. De kerntemperatuur moet 62 graden Celsius zijn.
5. Geen thermometer in huis? Gebruik dan een satéprikker. Prik in de rollade. Als de sappen die eruit komen doorzichtig zijn, is de rollade gaar.
6. Haal de schaal uit de oven, omwikkel de rollade met aluminiumfolie en laat het vlees een kwartier rusten. Hier wordt het vlees malser van.
7. Maak in dat kwartier het bijgerecht met spruitjes, druiven en walnoten. Doe de spruitjes, de walnoten, de druiven en de olijfolie in een ovenschaal. Zet de oven op 180 graden Celsius en rooster de spruiten in een kwartiertje gaar. Zodra de velletjes van de druiven barsten, is het klaar.
8. Verwijder na een kwartier het aluminiumfolie en serveer de rollade met het bijgerecht.
Meer recepten in de categorie