
Snelle goulash met paprika en worst
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui (in halve ringen)
1 rode paprika (in reepjes)
1 groene paprika (in reepjes)
1 gele paprika (in reepjes)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
4 rundersaucijzen
50 gram salami (in kleine blokjes)
1 theelepel paprikapoeder
1 mespunt komijnpoeder (djinten)
1 eetlepel tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes (blik)
1 laurierblaadje
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een grote braadpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
2. Voeg de paprikareepjes toe en bak enkele minuten op middelhoge stand.
3. Voeg de knoflook, worst en salami toe en roerbak kort. Bestrooi met de paprikapoeder en komijn.
4. Roer de tomatenpuree los met een paar eetlepels van het tomatenvocht en voeg samen met de tomatenblokjes en laurier toe. Roer alles goed door en laat op een lage stand aan de kook komen.
5. Kook circa 5 minuten zonder deksel en laat nog circa 15 minuten stoven met het deksel op de pan.
6. Lekker met rijst of aardappelpuree.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
430 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
12 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie