
Spaanse hutspot met paprika en chorizo
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
800 gram PLUS kruimige aardappelen
600 gram snackworteltjes
4 rode paprika’s
1 eetlepel milde paprikapoeder
150 milliliter halfvolle melk
150 gram chorizo
1 scheutje rode wijnazijn
1 scheutje olijfolie
1 snufje gemalen peper
1 snufje zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg de paprika’s in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met een beetje paprikapoeder, peper en zout.
3. Plaats in de oven en laat ongeveer 20 minuten poffen. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
4. Haal er voorzichtig het velletje af, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd tenslotte in mooie repen. Maak lichtjes aan met olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout.
5. Schil, terwijl de paprika in de oven zit, de aardappels. Snijd in stukken en kook volledig gaar in gezouten water.
6. Giet af en laat goed uitwasemen.
7. Snijd ondertussen de chorizo in plakjes en bak de plakjes uit in een scheutje olijfolie in een bakpan.
8. Schep de chorizo uit de pan. Bak de snackwortels stevig in de pan waarin zojuist de chorizo is is gebakken. Voeg de rest van het paprikapoeder toe en blus af met een scheutje water.
9. Laat ongeveer 10 minuten stevig pruttelen tot de worteltjes gaar zijn en het vocht verdampt is.
10. Stamp de aardappels met de melk en een flinke scheut olijfolie tot een puree en voeg er de snackwortels en de chorizo aan toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
11. Dresseer de stamppot in diepe borden en leg er de gepofte paprikalinten op. Garneer eventueel met enkele achtergehouden plakjes chorizo.
Meer recepten in de categorie