
Spaanse pinchos
Borrel
4 pers.
ca. 25 min
Spaans
Ingrediënten
45 gram hazelnoten
0.5 eetlepels roomboter
1.5 eetlepels kristalsuiker
1 appel
1 eetlepel citroensap
12 plakjes chorizoworst (schuin afgesneden)
4 plakjes brie
1 blikje tonijn (uitgelekt)
2 eetlepels citroenmayonaise
0.5 eetlepels citroensap
5 zwarte olijven (fijngehakt)
0.5 theelepels (gerookt) paprikapoeder
0.75 theelepels peper en zout (versgemalen)
4 plakjes stokbroden (schuin afgesneden)
2 geroosterde paprika's (gehalveerd)
1 eetlepel ongezouten roomboter
1 mespuntje zout
1 eetlepel balsamicoazijn
0.5 eetlepels bosbessenjam
4 plakjes stokbrood (schuin afgesneden)
8 plakjes manchego (zonder korst)
4 cherrytomaatjes
Bereidingswijze
1. PINCHOS MET BRIE, CHORIZO, APPEL EN GEKARAMELISEERDE HAZELNOTEN: doe de hazelnoten, roomboter en suiker in een koekenpan. Laat op middelhoog vuur in een paar minuten karamelliseren en roer met een hittebestendige spatel om zodat alle hazelnoten bedekt zijn met een laagje karamel. Giet de inhoud van de pan voorzichtig op een stuk bakpapier en laat afkoelen en hard worden. Snijd de appel in dunne reepjes en hussel om met het citroensap. Bak de plakjes chorizo kort in de koekenpan. Beleg de broodjes met de brie, chorizo en reepjes appel. Breek of hak de plak hazelnootkaramel in stukjes en strooi die er overheen. Steek de prikkertjes in de broodjes.
2. PINCHOS MET TONIJNSALADE EN GEROOSTERDE PAPRIKA: meng de tonijn, mayonaise, citroensap, zwarte olijven en het paprikapoeder goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Beleg elk plakje stokbrood met een halve geroosterde paprika en wat tonijnsalade. Garneer eventueel met wat extra reepjes geroosterde paprika en steek een prikkertje in de broodjes.
3. PINCHOS MET MANCHEGO EN RODE UIENCOMPOTE: smelt de roomboter in de koekenpan en fruit hierin de uien op heel laag vuur. Voeg een snufje zout toe en roer af en toe. Voeg na 15 minuten de balsamicoazijn en de bosbessenjam toe, roer door en warm nog 1 minuutje door. beleg de broodjes met de manchego en schep er wat uiencompote op en prik er een cherrytomaatje op.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
295 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
14 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
11 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie