
Spinaziestamppot met gegrilde paprika en knapperige chorizo
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram kruimige aardappel (in stukken)
2 eetlepels zonnebloemolie
225 gram chorizo (in blokjes)
150 milliliter melk
50 gram boter
300 gram spinazie (panklaar)
1 pot geroosterde paprika (in repen, uitgelekt)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo op een hoge stand knapperig.
2. Stamp de aardappels tot een puree en voeg de melk en boter toe. Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat slinken in de pan.
3. Voeg vervolgens de gegrilde paprika toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de knapperige chorizo en wat bakvet uit de pan.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
600 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
46 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
21 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie