
Spruitjes met gezouten walnootboter
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Engels
Ingrediënten
500 gram spruiten
50 gram roomboter (gezouten)
110 gram ongebrande walnoten
2 takjes verse peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Maak de spruiten schoon. Kook ze in water met zout in 10-12 min. beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
2. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de walnoten 3-4 min., tot ze beginnen te kleuren.
3. Schep de spruiten erdoor en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peterselie, peper en eventueel nog een beetje zout.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
342 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
8 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie