
Spruitjesschotel met gehakt en oude kaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in stukken)
150 milliliter melk
50 gram boter
750 gram spruitjes (schoongemaakt)
2 eetlepels olijfolie
2 uien (gesnipperd)
500 gram rundergehakt
1 eetlepel kerriepoeder
200 gram druiven (gehalveerd, zonder pit)
100 gram oude kaas (geraspt)
2 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappels af en stamp ze tot een grove puree.
2. Roer de melk, zout, peper en de helft van de boter door de puree.
3. Kook intussen de spruitjes met zout in circa 5 minuten beetgaar en giet ze af.
4. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uien.
5. Voeg het gehakt en de kerriepoeder toe en bak dit rul. Schep de spruitjes en druiven erdoor.
6. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover.
7. Bestrooi met de kaas en het paneermeel. Verdeel hierover de rest van de boter in vlokjes. Bak de schotel circa 20 minuten in de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
850 kcal
Vetten
46 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
62 gram
Eiwitten
40 gram
Meer recepten in de categorie