
Spruitjessoep
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Indonesisch
Ingrediënten
2 teentjes knoflook (gepeld)
2 sjalotten (in kwarten)
4 centimeter gember
1 theelepel sambal manis
1 theelepel bruine basterdsuiker
0.5 theelepels zout
3 eetlepels arachideolie
600 milliliter kokosmelk
600 milliliter groentebouillon
4 eieren
500 gram spruiten (geschoond en gehalveerd)
2 stengels citroengras (gekneusd)
4 vastkokende aardappelen (geschild en in blokjes)
1 theelepel peper
0.5 eetlepels citroensap
100 gram taugé
4 eetlepels bladselderij (grof gesneden)
Bereidingswijze
1. Maak een kruidenmix door knoflook, sjalotten, gember, sambal, basterdsuiker met een snufje zout in een vijzel of keukenmachine fijn te maken.
2. Verhit de olie in een soeppan.
3. Fruit de kruidenmix een paar minuten tot hij flink gaat geuren.
4. Voeg de kokosmelk, bouillon, aardappelen, spruiten en citroengras toe.
5. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de aardappelen en spruiten in 20-25 minuten zachtjes gaarkoken.
6. Kook de eieren hard, pel en halveer ze.
7. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap. Verdeel over 4 kommen.
8. Leg in elke kom 2 halve eieren en wat taugé en bestrooi met selderij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
570 kcal
Vetten
42 gram
Koolhydraten
29 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
15 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie