
Spruitjesstamppot met cajun-gehaktballen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
500 gram half-om-half gehakt
1 ei (losgeklopt)
2 beschuiten (verkruimeld)
1 eetlepel cajunkruiden
50 gram boter
1 kilogram kruimige aardappel (in stukken)
750 gram spruitjes (schoongemaakt)
150 milliliter melk
1 eetlepel mosterd
Bereidingswijze
1. Meng het gehakt met het ei, de beschuitkruimels en cajunkruiden en breng op smaak met zout en peper. Draai er met vochtige handen 4 ballen van.
2. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballen 3 minuten rondom goudbruin op een hoge stand. Zet de warmtebron vervolgens op een lage stand en bak de gehaktballen in circa 20 minuten gaar. Keer halverwege.
3. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de spruitjes toe.
4. Giet de aardappels met de spruitjes af en stamp tot een grove stamppot. Voeg de melk en rest van de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
5. Voeg de mosterd en 50 ml water toe aan de gehaktballen en kook circa 2 minuten in tot een jus. Serveer de spruitjesstamppot met de gehaktballen en de jus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
715 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
56 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
36 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie