
Stamppotje met zoete aardappel, spruitjes en feta
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
1 kilogram zoete aardappel (geschild, in stukken)
500 gram spruitjes (schoongemaakt)
100 gram pijnboompitten
200 gram feta (in blokjes)
75 gram rucola (grof gesneden)
Bereidingswijze
1. Kook de zoete aardappels 7-8 minuten. Voeg de spruitjes toe en kook ze 10 minuten mee tot ze beetgaar zijn.
2. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
3. Giet de aardappels en spruitjes af. Stamp deze niet helemaal fijn en breng op smaak met zout en peper.
4. Roer de feta en de helft van de geroosterde pijnboompitten erdoor. Verdeel de rest van de pijnboompitten en de rucola of spinazie erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
555 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
58 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
19 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie