
Sukadelapjes met sinaasappel en sjalotjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Nederlands
Ingrediënten
600 gram sukadelapjes
2 eetlepels bloem
1 mespunt kruidnagelpoeder
3 eetlepels arachideolie
250 gram sjalotjes (gehalveerd)
200 milliliter sinaasappelsap
250 milliliter vleesbouillon
3 eetlepels honing
1 sinaasappel (in plakken)
Bereidingswijze
1. Bestrooi het vlees met bloem gemengd met zout, peper en kruidnagelpoeder.
2. Verhit de olie en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Lekker met aardappelpuree en rode kool.
3. Schep het vlees uit de pan en bak de sjalotjes in het bakvet.
4. Voeg sinaasappelsap, de bouillon en 2 eetlepels honing toe en verwarm.
5. Leg het vlees erin en stoof met het deksel 2 uur of tot het vlees zacht is.
6. Bind het gerecht eventueel met allesbinder of aangelengde maïzena.
7. Bak de sinaasappelplakken kort aan in de rest van de honing. Serveer het sukadevlees met plakken sinaasappel.
8. Lekker met aardappelpuree en rode kool.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
355 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
16 gram
Eiwitten
34 gram
Meer recepten in de categorie