
Surinaamse kip masala
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 25 min
Zuid-Amerikaans
Ingrediënten
200 gram rijst
2 eetlepels zonnebloemolie
250 gram kipdijfilets (in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
1 gele paprika (in reepjes)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
3 theelepels garam masala
200 gram sperziebonen (in stukjes)
1 tomaat (grof gehakt)
1 eetlepel bladselderij (gehakt)
Bereidingswijze
1. Kook de rijst. Verhit de olie en bak hierin de kipfilet 8-10 minuten. Voeg de ui en paprika toe en bak tot de ui glazig is. Schep de knoflook en masala erdoor en bak 1-2 minuten mee.
2. Voeg 125 ml heet water, de sperziebonen en tomaat toe en laat 8-10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de rijst met de kip masala. Bestrooi met de bladselderij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
715 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
91 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
34 gram
Meer recepten in de categorie