
Sushiritto
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
250 gram sushirijst
1 eetlepel poedersuiker
2 eetlepels Japanse rijstazijn
300 gram zalmfilets (vers, zonder huid)
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels srirachasaus
0.5 komkommers
2 avocado's
8 nori-vellen
100 gram spinazie (panklaar)
100 gram rodekolen (fijngesneden, panklaar)
100 gram wortelreepjes (fijngesneden)
Bereidingswijze
1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst over in een kom en laat 5 minuten afkoelen. Meng de poedersuiker, azijn en 1⁄2 theelepel zout erdoor en laat helemaal afkoelen. Schep af en toe om.
2. Hak de zalmfilet in heel kleine blokjes (tartaar) en meng de mayonaise en sriracha erdoor. Breng op smaak met zout. Snijd de komkommer in lange dunne repen van 1⁄2 cm. Snijd het vruchtvlees van de avocado's in dunne plakjes.
3. Leg twee sushimatjes boven elkaar met een kleine overlap. Leg hierop 2 vellen nori met circa 3 cm overlap. Plak de vellen aan elkaar door het overlappende gedeelte te bestrijken met een beetje water.
4. Beleg twee derde van de sushivellen met 1⁄4 van de sushirijst. Laat aan de onder- en bovenkant circa 5 cm vrij.
5. Beleg het midden van de rijst met 1⁄4 van de spinazie. Maak hierop een rechte baan van 1⁄4 van de zalmtartaar. Leg hiernaast 1⁄4 van de kool, 1⁄4 van de komkommer, 1⁄4 van de wortel en 1⁄4 van de avocadoplakjes.
6. Vouw met het sushimatje de onderkant van de rol over de vulling en druk alles goed samen. Maak de bovenkant van het norivel nat en rol dan de sushiritto-rol helemaal op. Houd druk op de sushimatjes tijdens het rollen zodat een stevige, dikke sushirol ontstaat.
7. Wikkel de rollen in een stukje bakpapier en snijd ze doormidden. Serveer de helften als burrito's. Lekker met ingelegde gember en sojasaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
645 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
58 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
26 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie