
Taco's met mais en mozzarella
Hoofdgerecht
12 pers.
ca. 35 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
100 milliliter olijfolie
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 uien (gesnipperd)
2 groene pepers (fijngehakt, zonder zaadjes)
500 gram courgettes (in blokjes)
600 gram mais (uitgelekt, blik)
8 gedroogde tomaten op olie (in stukjes)
2 limoenen (uitgeperst)
2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
12 taco's
400 gram mozzarella (in blokjes)
Bereidingswijze
1. Verhit de helft van de olie in een wok en fruit hierin de knoflook, de ui en de groene peper 2-3 minuten.
2. Voeg de rest van de olie toe, schep de courgetteblokjes erdoor en roerbak 4-5 minuten.
3. Meng de mais, de tomaten, het limoensap en de peterselie erdoor en warm mee.
4. Breng op smaak met zout en peper. Vul de taco's met dit mengsel en verdeel de mozzarella erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
265 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie