
Thaise kokossoep met paddenstoelen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
2 stengels citroengras
2 theelepels laospoeder
2 blikken kokosmelk
500 milliliter groentebouillon
4 eetlepels sojasaus
1 eetlepel suiker
3 eetlepels limoensap
1 rode peper (in dunne ringen)
200 gram shiitakes
300 gram tofu (in blokjes)
200 gram rijstmie
1 bosje basilicum (alleen de blaadjes)
Bereidingswijze
1. Kneus de stengels citroengras. Voeg samen met de laos toe aan de kokosmelk en breng aan de kook. Kook de kokosmelk circa 10 minuten op een lage stand.
2. Voeg de bouillon, sojasaus, suiker, limoensap en rode peper toe en breng weer zachtjes aan de kook. Voeg de paddenstoelen en tofu toe en kook circa 8 minuten op een lage stand, tot de paddenstoelen net gaar zijn.
3. Verdeel de noedels over de kommen en giet de hete bouillon erop. Laat even staan en garneer met de basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
345 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
32 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
14 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie