
Tofu-saté met pindasaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Surinaams
Ingrediënten
4 eetlepels zonnebloemolie
1 sjalot (gesnipperd)
2 eetlepels sambal oelek
4 eetlepels ketjap
3 eetlepels pindakaas
6 eetlepels kokosmelk
1 theelepel suiker
2 paprika's (in blokjes)
250 gram tofu (in blokjes)
1 courgette (in blokjes)
1 mango (in blokjes)
3 eetlepels gebakken uitjes (bakje)
Bereidingswijze
1. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de sjalot glazig op middelhoge stand. Voeg 1 eetlepel sambal en 2 eetlepels ketjap toe en roerbak 1 minuut. Voeg de pindakaas, kokosmelk, suiker en 300 ml water toe en roer goed door. Kook deze pindasaus op een lage stand tot de gewenste dikte.
2. Marineer intussen de blokjes paprika, tofu, courgette en mango circa 30 minuten in de rest van de sambal en ketjap. Rijg deze ingrediënten vervolgens aan spiesen.
3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de spiesjes aan alle kanten goudbruin. Leg de spiesjes op een bord, giet de pindasaus erover en bestrooi met de uitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
410 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
26 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
13 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie