
Tomatenrisotto met chorizo
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
150 gram chorizo (in blokjes, aan een stuk)
1 rode ui (gesnipperd)
1 rode paprika (in blokjes)
1 theelepel cajunkruiden
300 gram risottorijst
1 liter kippenbouillon
400 gram tomatenblokjes (blik)
200 gram diepvriesdoperwten
125 milliliter crème fraîche
0.5 bosjes peterselie (fijngesneden)
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de chorizo in circa 3 minuten knapperig op een hoge stand. Schep de chorizo uit de pan en houd apart. Voeg de ui, paprika en cajunkruiden toe aan het bakvet en bak circa 3 minuten.
2. Voeg de risotto rijst toe en bak deze glazig. Voeg de tomatenblokjes en een derde van de bouillon toe en laat de rijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon is opgenomen weer een scheut bouillon toe en herhaal met de rest van de bouillon. De risotto is na 20-25 minuten gaar, als de korrel van buiten zacht is. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de doperwten toe.
3. Breng de risotto op smaak met zout en peper en verdeel over borden. Schep wat knapperige chorizo erop. Maak af met een schepje crème fraîche en bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
660 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
77 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
19 gram
Zout
5 gram
Meer recepten in de categorie