
Tonijnsalade met knoflook-korianderdressing
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Turks
Ingrediënten
4 eieren
400 gram tonijn (in stukjes, uitgelekt, blik)
1 groene paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
3 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
75 gram groene olijven (in plakjes, zonder pit)
180 gram maiskorrels (uitgelekt, blikje)
100 gram feta (verkruimeld)
250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
4 eetlepels olijfolie
1 sjalot (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels rodewijnazijn
2 eetlepels verse koriander (gehakt)
Bereidingswijze
1. Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Giet er koud water over, pel ze en snijd ze in partjes.
2. Meng de tonijn met de helft van de eieren, paprika, uitjes, olijven en maïs.
3. Verhit de olijfolie en fruit het sjalotje en de knoflook in de olijfolie.
4. Schep, van de warmtebron af, de andere ingrediënten van de dressing erdoor.
5. Spatel de lauwwarme dressing door de salade. Serveer de salade in een kom of op een schaal bestrooid met de feta en gegarneerd met de halve tomaten en de rest van de eieren.
6. Lekker met Turks brood of pitabrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
395 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
12 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie