
Tuinbonensalade met geitenkaas
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
400 gram tuinbonen (diepvries)
1 komkommer
1 groene paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
2 lente-/bosuitjes (in ringen)
2 stengels bleekselderij (in smalle boogjes)
75 gram rucola
125 gram harde geitenkaas (in kleine blokjes)
1 handje basilicumblaadje
1 eetlepel grove mosterd
4 eetlepels olijfolie
1 limoen (sap)
Bereidingswijze
1. Kook diepvriestuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking of kook verse tuinbonen circa 10 minuten.
2. Schaaf de komkommer in lange, dunne linten. Giet de bonen af en spoel ze om met koud water.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de tuinbonen, paprika, bosuitjes, bleekselderij en de dressing door elkaar.
4. Verdeel de rucola over een schaal. Schep de salade erop en leg de komkommer eromheen.
5. Bestrooi met de geitenkaas en garneer met de basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
335 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
13 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie