
Varkenskarbonade met mojo van Joke en René Pluijm
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
2 groene paprika´s (grofgesneden)
4 rode peperss (grof gesneden met zaadjes)
3 tenen knoflook
1 potje verse peterselie
1 potje verse koriander
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde rozemarijn
6 eetlepels olijfolie
0 zout
0 peper
1 rode ui (in ringen)
2 eetlepels rode wijnazijn
6 varkenskarbonades
6 eetlepels mosterd
0 roomboter en olijfolie om in te bakken
12 aardappelen (kleine, vastkokend)
8 eetlepels grof zeezout
Bereidingswijze
1. Pureer alle ingrediënten voor de mojo in de keukenmachine totdat alles goed fijn is geworden en de saus lekker vloeibaar is. Is de mojo te droog? Voeg dan nog wat olijfolie en rode wijnazijn toe. Proef goed om de smaak in balans te houden. Breng op smaak met zout en peper.
2. Kook de aardappels in de schil met flink wat zeezout bijna gaar. De kunst is om ze als het ware droog te laten koken in zeezout, waardoor er een zoutkorstje ontstaat.
3. Smeer de karbonades aan beide kanten in met mosterd. Bak ze aan elke kant in 4 minuten bruin
4. Bestrooi op het laatste moment met zout
5. Haal de karbonades uit de pan en giet wat bouillon (of water) in de pan om een jus te maken. Even roeren en klaar is de jus
6. Serveer de karbonades met de gerimpelde aardappels, de mojo en de jus
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
490 kcal
Vetten
29 gram
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie