
Vegan shoarma salade met plantaardige yoghurtdressing
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
1 stuk rode ui
600 gram vivera plantaardige shoarma
4 stuks pitabroodjes
1 stuk 1 rode paprika
200 gram ijsbergsla melange
375 gram cherrytomaten
1 stuk komkommer
100 gram geraspte plantaardige kaas
200 milliliter Alpro veganistische yoghurt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de pita broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel de rode ui en snijd in ringen. Snijd de paprika in reepjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd de komkommer doormidden en vervolgens in halve maantjes. Meng de ijsbergsla met de cherrytomaten, komkommer, rode paprika, rode ui en de vegan shoarma. Breng de salade op smaak met olijfolie en zout en peper.
3. Breng de plantaardige yoghurt op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de salade over de borden. Strooi de plantaardige kaas erover heen. Leg de pita broodjes om de salade heen en serveer met de plantaardige yoghurtsaus.
Meer recepten in de categorie