
Visfilets op een bedje van prei en paprika met dille-mosterdsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
750 gram witvisfilets
2 eetlepels citroensap
1 prei (schoongemaakt, in stukjes van 4 cm)
1 kleine rode paprika (in kleine blokjes, zonder zaadjes)
75 gram champignons (in plakjes, schoongeveegd)
2 eetlepels olijfolie
50 gram roomkaas
200 milliliter slagroom
2 theelepels mosterd
3 eetlepels verse dille (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Gebruik je visfilet uit de diepvries, laat deze dan eerst ontdooien. Bestrooi de visfilets met wat zout en besprenkel ze met citroensap.
2. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de preistukjes in reepjes.
3. Verhit in een wok de olie en roerbak prei, paprika en champignons 3 minuten. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
4. Schep de groentes in een ovenschaal. Leg de visfilets naast elkaar op het preimengsel.
5. Roer de roomkaas los met slagroom en roer de mosterd en het dillegroen erdoor.
6. Schep de saus gelijkmatig over de visfilets. Dek de schaal af met aluminiumfolie (glimkant naar beneden) en plaats hem middenin de voorverwarmde oven. Laat de vis in 20 minuten gaar worden.
7. Lekker met een stamppotje van (samen gaargekookte) aardappels en worteltjes, met een klontje boter en wat peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
435 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
38 gram
Meer recepten in de categorie