
XL-goulash met kaascroutons
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 150 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram sukadelap
3 uien
3 rode paprika's
2 teentjes knoflook
50 gram roomboter
1 eetlepel milde paprikapoeder
2 eetlepels bloem
1 blikje tomatenpuree (à 140 g)
1 rundvleesbouillonblokje
3 laurierblaadjes
2 stokbroden (afbak)
100 gram kaas (geraspt, mild)
3 takjes peterselie
Bereidingswijze
1. Dep het vlees droog en snijd in blokjes. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Snijd de uien in ringen en de paprika's in reepjes. Hak de knoflook fijn.
2. Verhit de boter in de braadpan. Bak het vlees op een hoge stand in 2 porties lichtbruin en schep uit de pan.
3. Bak in het achtergebleven bakvet de ui, knoflook en paprika 4 min. Schep het vlees erdoor. Bestrooi met het paprikapoeder en de bloem en bak 2 min. Schep af en toe om. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min.
4. Voeg 1 liter water, het bouillonblokje en de laurier toe en breng tegen de kook. Zet de warmtebron op een lage stand en stoof de goulash in 2 uur afgedekt gaar.
5. Verwarm de ovengrill voor. Breng de goulash op smaak met zout en peper. Snijd de stokbroden in sneetjes en bestrooi deze met kaas. Leg een deel op de goulash en leg de rest van het brood naast de pan op het ovenrooster. Zet de pan en het rooster onder de ovengrill en laat de kaas in 4-5 min. smelten. Hak de peterselie fijn en strooi het over de goulash.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
548 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
38 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
23 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie