
Zoetzure roerbak met garnalen en ananas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
300 gram zilvervliesrijst
100 gram ananasstukjes (blik, op sap)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
1 limoen (rasp en sap)
3 eetlepels zonnebloemolie
400 gram garnalen (ontdooid, diepvries)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 rode peper (in ringetjes)
2 rode paprika's (in blokjes)
125 gram taugé
4 lente-/bosuitjes (in ringen)
Bereidingswijze
1. Kook de rijst. Pureer de ananas met 200 ml van het sap uit het blik met de staafmixer tot een fijne puree. Voeg de gember, limoenrasp en -sap toe.
2. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de garnalen met de knoflook circa 2 minuten. Voeg de ananaspuree, eventueel rode peper, de paprika en de helft van de taugé toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verdeel de rijst over kommen, schep de garnalen erop en garneer met de rest van de taugé en bosui.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
495 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
67 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
28 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie