
Zomers stamppotje van spitskool en paprika met gepocheerde pangasiusfilet
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
750 gram kruimige aardappels
2 stuks zoete puntpaprika
1 spitskool
1 eetlepel kerriepoeder
4 stuks pangasiusfilets citroen-dille
1 citroen
150 milliliter magere kwark
1 scheutje olijfolie
0.1 gram peper (versgemalen)
0.1 gram zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Schil de aardappels, snijd grof, spoel ze af en zet op met gezouten water.
3. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
4. Doe ondertussen de paprika’s in een schaal, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper. Plaats in de oven en laat 15 minuten poffen.
5. Neem de paprika’s uit de oven, verwijder het velletje en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
6. Snijd, terwijl de aardappels koken en de paprika in de oven zit, de spitskool ragfijn.
7. Smoor in een hapjespan met een scheutje olijfolie en het kerriepoeder tot het zacht wordt en kruid met zout en peper.
8. Stamp de aardappels met de kwark tot een mooie puree en schep er de gesmoorde spitskool en blokjes paprika doorheen. Kruid met zout en peper en verfris met citroensap en -rasp.
9. Verdeel de stamppot over diepe borden en leg er de gepocheerde pangasiusfilet op. Lepel er nog een lepeltje kwark op en rasp er een beetje citroenschil overheen.
Meer recepten in de categorie