Appasimento Rosso Puglia

Appasimento Rosso Puglia product foto
Per fles 75 cl
( Per liter
€ 7,99 )
5.99 599
NIX 18
Karakter
De druiven komen van geselecteerde wijngaarden in de Salento regio, waar deze pas in oktober worden geoogst, om een rijpheid te krijgen met een hoog suikergehalte en een goede alcoholpotentie. De druiven worden op een natuurlijke wijze gedroogd op de wijnstok voor ongeveer 15 dagen. Tijdens deze 15 dagen verliest de druif ongeveer 50% van zijn vocht.
Herkomst
Italië, IGT Puglia
Druif
Merlot, Negroamaro, Primitivo
Serveren
Ongekoeld 16-18°C
Alcohol
14.5%
Wijnhuis
Het familiebedrijf Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter. Gevestigd op de grens van de regio's Veneto en Friuli, ongeveer 30 km ten noordoosten van Venetië, wordt het bedrijf tegenwoordig geleid door de derde generatie van de familie Botter. Het bedrijf werkt nauw samen met o.a. producenten in Puglia, Molise, Abruzzo en Sicilië. Botter is een dynamische, flexibele en bovenal kwalitatieve wijnproducent en levert bijzondere wijnen.
Bekroningen

Proefnotitie

Kleur
Donker rood
Geur
Donker fruit
Smaak
De droging van de druiven geeft de karakteristieke smaken van gedroogd fruit, zoals pruimen en rozijnen. De rijping op eikenhout geeft een mooie kruidigheid en aroma’s van chocola en vanille. Dit maakt de wijn gebalanceerd, harmonieus en bovenal heerlijk.
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Lekker bij
  • Kaas
  • Wild

Alcohol
14.5%
Wettelijke omschrijving
Rode Wijn
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie

Allergie informatie

  • Zwaveldioxide en sulfieten