Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Fairtrade Week bij PLUS

Fairtrade Week bij PLUS

Van 30 oktober t/m 5 november 2023 was het Fairtrade Week en sloegen PLUS en Coop de handen ineen. Samen en met onze klanten kwamen wij in actie voor de boeren die in Colombia onze bananen verbouwen. Van iedere verkochte kilo huismerk bananen doneerden wij 15 cent aan een klimaatproject in Colombia.

Met succes: maar liefst 35.000 euro is nu beschikbaar om boeren van vijf bananenplantages te trainen in duurzaam watergebruik, het gebruik van natuurlijke meststoffen en biodiversiteit.

Zo maken we samen de wereld een beetje eerlijker!

Samen in actie voor een vruchtbare toekomst van de banaan

In deze Fairtrade Week komen wij in actie voor de boeren in Colombia die onze bananen verbouwen. Van elke verkochte kilo Fairtrade bananen doneren wij 15 cent een duurzaam Fairtrade project in ColombiaEn omdat de banaan ons meest verkochte product is, telt dat flink op!

Hier komt jouw banaan vandaan

Bananen met een missie

Een bananenplant bestaat voor maar liefst 80% uit water. Bananen zijn daarom erg gevoelig voor de effecten van klimaatverandering zoals langere periodes zonder regen of veranderingen in regenpatronen. Dit zorgt voor onzekere oogsten en verlies van inkomsten voor de boeren.

Met het geld van onze bananenactie deze Fairtrade Week worden boeren en werknemers op vijf Colombiaanse bananenplantages een half jaar lang getraind. Ze leren over duurzaam watergebruik, natuurlijke meststoffen en het bevorderen van biodiversiteit. Dit verhoogt  het inkomen van de boeren en de kwaliteit van de bananen. En het herstelt de schade aan de bodem. Cruciaal voor de toekomst van de banaan.