1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Verantwoord
  4. /PLUS Koffie nu nog lekkerder, 100% Fairtrade én klimaatneutraal
« TERUG
PLUS Koffie nu nog lekkerder, 100% Fairtrade én klimaatneutraal

Bij PLUS houden we van 100% Fairtrade koffie

In Nederland zijn we gek op koffie. En lekkere koffie begint met het selecteren van goede bonen. Dat hebben we bij PLUS helemaal in de vingers. Onze melangeurs stellen precies de juiste mixen samen. Maar met de juiste bonen en melange heb je nog niet automatisch de lekkerste koffie. Daar zorgen onze koffiebranders voor. Want de manier van branden bepaalt de kleur, de geur en de smaak van de koffie.

PLUS heeft niet alleen aandacht voor de koffieboon, maar ook voor de koffieboer. Al onze koffie is namelijk Fairtrade koffie. Boeren coöperaties krijgen een eerlijke prijs en een Fairtrade premie waarmee ze kunnen investeren in betere werk- en leefomstandigheden. Daarnaast is alle PLUS koffie nu ook klimaatneutraal.

PLUS Fairtrade koffie assortiment

We beschikken over een breed assortiment snelfilterkoffie, koffiepads, -cups en -bonen. Sinds juni 2017 is onze koffie van een nog betere kwaliteit en vanaf juni 2020 zit onze vertrouwde koffie in een nieuw jasje. Maak kennis met al onze huismerk koffieproducten!

100% Fairtrade koffie, thee en chocolade

Koffie met een goed verhaal lijkt altijd beter te smaken, maar wat is eerlijke koffie en wat betekent het als koffie Fairtrade en klimaatneutraal is?

Fairtrade gecertificeerd

Alle PLUS Huismerk koffie is Fairtrade gecertificeerd en afkomstig van Fairtrade boeren. Fairtrade betekent betere handelsvoorwaarden voor boeren in ontwikkelingslanden. Boeren coöperaties krijgen een goede prijs voor hun koffie en ontvangen daarnaast een Fairtrade premie. Zo kunnen zij investeren in hun bedrijf en leefomstandigheden voor een duurzame toekomst.

Bij PLUS houden we van koffie, 100% Fairtrade én klimaatneutraal

Klimaatneutraal

PLUS koffie is ook klimaatneutraal. Dat betekent dat we CO2 uitstoot minimaliseren en compenseren. Minder kunstmest, er worden bomen aangeplant en de fabriek draait op groene energie. Om de rest van de CO2 te compenseren investeren we in duurzame energieprojecten.

Deel:

PLUS koffiebonen

PLUS koffiecups

PLUS koffiepads

PLUS filterkoffie

OOK INTERESSANT