1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Tips
  4. /Speciaalbier voor een speciaal moment
« TERUG
Speciaalbier voor een speciaal moment

Speciaalbier voor een speciaal moment

Bier op tafel tijdens het kerstdiner? Waarom niet! PLUS heeft een uitgebreide selectie speciaalbieren die erg goed bij de verschillende gerechten én bij ieders smaakvoorkeur passen. Wat dacht je van een lekker fris witbiertje bij zalm of een smaakvol bokbiertje bij rollade. De tonen van karamel en de karaktervolle smaak van graan passen daar uitstekend bij. Ga voor klassiekers uit de wereld van bier of kies eens voor een verrassend eigentijds alternatief.

Biefstuk met rode paprikasaus en chips van Parmaham
Een donker bier zoals Westmalle Dubbel past uitermate goed bij een gerecht met biefstuk. Doordat de granen wat meer zijn verhit, geeft het je bier wat meer karakter en zal het de smaak van je biefstuk naar een hoger niveau tillen. Skuumkoppe van de Texelse Bierbrouwerij is een karaktervol donker witbier dat smaakt in ieder jaargetijde, en is als donker tarwebier een mooi eigentijds alternatief voor de Dubbel van Westmalle.

Varkenshaas met hazelnoot-peterseliekorst met luchtige sinaasappelmayonaise
La Chouffe, het legendarische bier uit de Ardennen met zijn licht hoppige smaak, toetsen van verse koriander en fruitige accenten, geeft een extra dimensie aan dit klassieke gerecht. Brugse Zot vormt een mooi alternatief. Verwacht in de geur en smaak karamel, mout en sporen van koriander.

Glazed varkensrollade met gepofte rode uien, appeltjes en tijm
Een bockbier kan ook je kerstmaaltijd verreiken. Zo ook deze rollade, waar je met de heerlijke tonen van karamel en de karaktervolle smaak van gebruikte granen in bijvoorbeeld Grolsch Herfsbok het plaatje complementeert. Probeer ook eens de nieuwe Herfstbok van Kwaremont, exclusief verkrijgbaar bij de PLUS!

Ovenkip met mandarijn en knolselderij
Kip gaat hand in hand met blonde bieren. Het klassieke Leffe Blond voegt een extra bittertje en een licht zoetige, moutige noot toe aan dit heerlijke gerecht. Seef bier van de Antwerpse Brouwcompagnie wordt sinds 2012 gebrouwen en vormt een mooi pittig blond bier met een kruidige smaak, en wordt nu weer gebrouwen zoals het klassieke historische streekbier van de stad Antwerpen.

Gegrilde zalm caprese
Bij zalm kun je erg goed uit de voeten met een klassieke en authentiek Duits weizenbier zoals Benediktiner Weissbier. De lichtbittere en zachte smaak, met een klein zuurtje op de achtergrond, zal een verfrissende smaak toevoegen. Maar ook een witbier, zoals IJwit van Brouwerij ‘t IJ, voegt met zijn koriander- en citrussmaak een extra frisse noot toe.

Deel: