Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
De lekkerste Hollandse Nieuwe!

Nu doen, dit is het seizoen: Haring!

De haring, of wel de Hollandse Nieuwe, zijn weer in seizoen. Lees hier meer over deze delicatesse en laat je inspireren door onze lekkerste recepten met haring.

Waarom heet het Hollandse Nieuwe?

De haring, ook bekend als Hollandse Nieuwe, speelt een belangrijke rol in onze geschiedenis. De eerste inwoners van Nederland waren vissers, en in de late middeleeuwen had haringvangst en -handel een groot aandeel in de economie. Dit legde de basis voor het latere succes van de Republiek in de Gouden Eeuw. Deze vette vis is rijk aan Omega 3-vetzuren en heeft een volle romige smaak. De vis wordt tussen eind mei en begin juli gevangen. Op dat moment heeft de vis het hoogste vetpercentage. Zolang de haring nog geen hom of kuit heeft en vet genoeg is (minimaal 16 procent vet), wordt de vis gevangen en mag hij als Hollandse Nieuwe op de markt worden gebracht. Tot september mag de vis zo worden genoemd, daarna heet het maatjesharing.

De haring komt voor op het noordelijk halfrond, met name in de Noordzee en de aangelegen wateren. Na de vangst wordt de haring gedurende 4 uur tot 4 dagen aan boord van het vissersschip gerijpt in vaten en afgevuld met pekel (zout). Het zout remt de rijping, waardoor de Hollandse Nieuwe lange tijd bewaard kan blijven zonder van smaak te veranderen.

Eet haring voor je gezondheid

De Omega 3-vetzuren die in haring zitten, zijn heel goed voor je gezondheid. Daarom wordt aangeraden om ten minste één keer per week vette vis, zoals haring, te eten.

Wat maakt nu de perfecte Hollandse Nieuwe? Dat zit hem vooral in het vetgehalte, de malsheid en structuur. Het vlees moet goed ontbloed en blank zijn, de geur en smaak moeten fris en zilt zijn en de structuur zowel mals als  stevig. Door het hoge vetpercentage en het pekelen, krijgt de haring al veel smaak van zichzelf. Hierdoor heb je maar weinig andere smaakmakers nodig en kun je ingrediënten als zout überhaupt weglaten. Goede smaakcombinaties zijn dille, appel, augurk, biet en ui.

Duurzaamheid

De Nederlandse haringvissers zijn in 2006 als eerste grote visserij ter wereld gecertificeerd volgens de standaard gesteld door MSC, voor duurzame visserij. Hierna volgden alle andere grote haringvisserijen. Haring is een selectieve visserij, waarbij sprake is van weinig of geen bijvangst. Bovendien wordt de bodem niet aangetast bij het vissen, waardoor er geen sprake is van schade aan het ecosysteem.

Tip: Laat de haring maximaal 15 minuten op kamertemperatuur komen in opengemaakte verpakking om de smaak van de Hollandse Nieuwe optimaal tot zijn recht te laten komen.

De lekkerste recepten met Hollandse Nieuwe

Doe eens gek: kook met haring! Haring is zalig met een uitje en eventueel een plakje augurk maar je kunt er ook de lekkerste gerechten mee maken. Denk aan een haringsalade met bietjes, aardappel, zure room en dille, of wat dacht je van ceviche of haring sushi?
Poké bowl met Hollandse haring, rode biet en mango
Poké bowl met Hollandse haring, rode biet en mango
30 min
Bietensalade met GIJS Koninginnenharing
Bietensalade met GIJS Koninginnenharing
10 min
Haring ceviche
Haring ceviche
10 min
Pasta met haring en doperwtjes in roomsaus
Pasta met haring en doperwtjes in roomsaus
20 min
Smörrebröd met haringsalade
Smörrebröd met haringsalade
10 min
Knapperige maaltijdsalade met Hollandse Nieuwe
Knapperige maaltijdsalade met Hollandse Nieuwe
20 min
Haring met zelfgemaakt zoetzuur
Haring met zelfgemaakt zoetzuur
10 min
Toast met frisse haringsalade
Toast met frisse haringsalade
30 min

Haring van PLUS

Ouwehand Haring zuur

Per 515 g
3.
99
0

Zeelandia Zure haring

Per 700 g
3.
49
0

Ouwehand Haring zuur

Per 355 g
2.
99
0

Ouwehand Haring zoetzuur

Per 355 g
3.
19
0

Princes Haring in tomatensaus MSC

Per 170 g
1.
99
0

Vis Marine Haring in tomatensaus MSC

Per 200 g
1.
59
0
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING PLUS roept de PLUS Garnalen in knoflookmarinade terug.

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen