1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /PLUS Korenlanders: 5x anders brood
« TERUG
PLUS Korenlanders: 5x anders brood

PLUS Korenlanders: 5x anders brood

We eten het haast dagelijks… brood! Het assortiment van PLUS Korenlanders bestaat naast Rustiek uit nog veel meer soorten. Proef ze allemaal met lekker beleg.

Rustiek Volkoren spelt met verse geitenkaas en basilicum

Rustiek Volkoren spelt met verse geitenkaas en basilicum
Leg 200 g kleine zoete trostomaten op de grill. Dit kan ook eventueel in een grillbak die op het grillrooster ligt. Rooster de tomaatjes circa 8 minuten tot ze iets zachter beginnen te worden. Leg 4 sneetjes PLUS Korenlanders Rustiek Volkoren spelt met zonnebloempitten op een snijplank. Ris met een vork de tomaatjes van de steeltjes. Bestrooi met wat zeezout en peper. Schep er 100 g over en druppel er 4 el extra vierge olijfolie over. Bestrooi met wat verse biologische basilicum.

Tip: Rooster het brood kort op de barbecue. Bestrijk het als het van de grill afkomt met een teentje knoflook voor een extra pittige smaak.

Volkorensandwich vitello tonnato

Volkorensandwich vitello tonnato
Bestrijk 4 sneetjes PLUS Korenlanders Volkoren zonnebloempitten vloerbrood met 2 el olijfolie en rooster ze aan beide kanten op de grill. Verdeel 150 g PLUS Moment Tonijn-olijfsalade (1 bakje) en 100 g PLUS Fricandeau over de boterhammen. Bestrooi met 2 el kappertjes en een pluk rucola. Maal er royaal verse peper over.

Sandwich van PLUS Rustiek witte bol met houmous en courgette

Sandwich van PLUS Rustiek witte bol met houmous en courgette
Besmeer 4 sneetjes PLUS Korenlanders Rustiek witte bol royaal met houmous (bakje 200 g). Snijd 1 courgette in lange, dunne plakken en bestrijk de plakken met 1 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper en gril 2 minuten aan beide kanten. Druppel 2 el citroensap over de courgette. Beleg de broodjes verder met de courgette en schaaf van een stuk Grana Padano krullen boven de courgette.

Rustiek speltsandwich met makreel, avocado en limoenmayonaise

Rustiek speltsandwich met makreel, avocado en limoenmayonaise
Prak 2 eetrijpe avocado’s fijn met een vork en verdeel over 4 sneetjes PLUS Korenlanders Rustiek spelt. Leg 170 g GIJS Gerookte makreelfilet (1 pakje) in grote plukken op de avocado. Roer 1 el limoensap los met 4 el wasabimayonaise. Verdeel de mayonaise over de vis en bestrooi met 3 el fijngehakte biologische koriander.

Tijger-kipsandwich met aardbeien

Tijger-kipsandwich met aardbeien
Verdeel 1 pakje (110 g) Puur van Smaak kipfilet tuinkruiden over 4 sneetjes PLUS Korenlanders Tijger wit vloerbrood. Snijd 8 aardbeien in plakjes en verdeel over de kip. Schep 40 g veldsla om met 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie. Bestrooi met zout en peper en verdeel over de kipsandwiches.

Deel:

PLUS Stoer & Stevig brood