Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Chocoladeparfait met witte chocolademousse
KERST_MET_FRANCESCA

Chocoladeparfait met witte chocolademousse

6 pers.
ca. 540 min

Ingrediënten

1 blaadje gelatine
120 gr Fairtrade melkchocolade
40 gr witte basterdsuiker
5 eidooiers
1 heel ei
180 gr slagroom
125 gr Fairtrade witte chocolade
2 eidooiers
1 tl vanille extract
2 eiwitten
250 ml slagroom
20 gr poedersuiker
55 gr gezouten boter
180 gr lichtbruine basterdsuiker
150 ml slagroom
½ tl vanille extract
ook nodig: siliconen bakvorm met kleine rechthoekjes, spuitzak met spuitmondje, chocolade sprinkles

Bereidingswijze

1. Week het blaadje gelatine 5 minuten in koud water. Knijp daarna het blaadje uit en roer het door 3 eetlepels heet water zodat het oplost.
2. Hak ondertussen de melkchocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie (in een vuurvaste kom op een pannetje met water dat aan het koken is, maar zorg ervoor dat de kom niet het water raakt). Schep over in een kom en laat afkoelen.
3. Klop de basterdsuiker, eidooiers en het ei dik en schuimig.
4. Klop de slagroom lobbig.
5. Spatel de chocolade door het ei-suikermengsel en spatel daarna de opgeloste gelatine erdoor. Spatel als laatste de lobbige slagroom erdoor.
6. Verdeel het mengsel over 6 tot 8 rechthoekjes in je siliconen bakvorm en zet minstens 8 uur in de vriezer om op te stijven tot parfait. 7. Vul een steelpan met een laagje water en zet daar een vuurvaste kom op. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Zet het vuur aan en smelt de witte chocolade au bain-marie. Haal de kom daarna van het vuur af en laat de chocolade afkoelen tot lauw.
8. Klop de eidooiers in 2 minuten romig met het vanille extract. Klop daarna de gesmolten chocolade erdoor.
9. Klop de eiwitten stijf met pieken en vouw daarna met een rubberen spatel rustig door het andere mengsel heen totdat het gemengd is. Niet te lang roeren.
10. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en vouw ook met de spatel door het andere mengsel tot het net gemengd is.
11. Schep de mousse over in een spuitzak (vergeet er niet een spuitmondje in te doen, maar knip nog niet open), draai deze dicht en leg minstens 8 uur in de koelkast.
12. Smelt in een wijde sauspan of skillet de boter met de basterdsuiker en 90 ml slagroom. Blijf rustig roeren tot de suiker is opgelost.
13. Laat de saus daarna 3 minuten pruttelen zonder te roeren.
14. Haal de pan van het vuur en roer de resterende 60 ml slagroom erdoor. Laat iets afkoelen en roer daarna het vanille extract erdoor.
15. Schenk wat butterscotchsaus als cirkel midden op het bord. Als de saus nog een beetje warm is, laat de borden dan zo staan tot de saus koud is. Of zet ze even 5 minuten in de koelkast.
14. Druk de gewenste hoeveelheid chocoladeparfaits voorzichtig uit hun siliconen vormpjes en leg deze op de saus.
15. Garneer de bovenkant met witte chocolademousse door deze in een gewenst patroon erop te spuiten.
16. Spuit eventueel nog een toefje mousse op het bord als je ook nog butterscotch truffels hebt gemaakt, deze kun je op dat toefje leggen.
17. Garneer de witte chocolademousse met kerstdecoratie/sprinkles en serveer direct.

Variatietip!

De chocoladeparfait kun je al een paar dagen eerder maken en in de vriezer bewaren tot gebruik. De witte chocolademousse kun je al een dag eerder maken en in een spuitzak bewaren in de koelkast tot gebruik. En de butterscotchsaus kun je ook al een paar dagen eerder maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Deze moet je wel weer even verwarmen om ‘m vloeibaar te krijgen. Zorg er wel voor dat je dit eerder doet en ‘m dan eerst laat afkoelen voordat je de saus op het bord schenkt en de parfait erop legt. Anders zal de parfait heel snel smelten. Let op: Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Vegetarisch
Kerst
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS Boerentrots Biefstuktartaartjes Blonde d'Aquitaine 2 stuks en 4 stuks
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen